BOSSgirls

 
Boss girls is een Co-productie van Laura Polder en Biba de Jongh. Het is een project voor meiden tussen de 16 en 24 jaar die mbo-onderwijs volgen. Vaak ambitieuze meiden die graag iets van hun toekomst willen maken maar vaak geen rolmodellen om zich heen hebben waar zij zich in herkennen.  Wij hebben een project van 10 weken ontwikkeld waar vrouwen met een hele diverse achtergrond op ieder gebied hun verhaal delen met onze meiden. In die 10 weken krijgen de meiden de ruimte en ondersteuning om hun eigen toekomstplan vorm te geven en concrete stappen te plannen om hun doel te bereiken.

BOSSgirls 1

Project BOSSgirls
Doelgroep: meiden van 15 – 25
augustus – september 2017

 

BOSSgirls 2

Project BOSSgirls
Doelgroep: meiden van 15 – 25
april – mei 2018

 

BOSSgirls 3

Project BOSSgirls
Doelgroep: meiden van 15 – 25
november – december 2018

 

In 2017 is de eerste editie van het project ‘Bossgirls’ van start gegaan. Ondertussen heeft Rebel With a Cause 3 groepen, 45 bossgirls, mogen begeleiden. Voor 2019 was de ambitie om naast een 4de editie van het Bossgirls project ook te starten met een gelijksoortig project voor jonge mannen. Dat project is inmiddels van start gegaan en het project wordt getrokken door Mohammed Jaouna &Aschwien Kandhai respectievelievelijk docent en jongerencoach en beide talentvolle begeleiders van de nieuwe generatie. Eindbazen is een Rebel with a cause project en wordt vorm gegeven in samenwerking met en in opdracht van Biba de Jongh. Tijdens het project wordt hard gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling en het creeeren van een waardevol netwerk en het in contact komen met aansprekende rolmodellen waar deze jongen mannen zich mee kunnen identificeren.

Eindbazen

 

Impressie BOSS Girls Groep 3

Amine Elghasyry was 10 jaar geleden op zoek naar een baan. Hij was toen net 19 en had al veel verantwoordelijkheden. Hij was al even op zoek naar werk maar het wilde niet lukken. Hij reageerde vaak op vacatures maar er werd dan gevraagd eerst zijn CV te mailen. Dat deed hij maar hij werd vaak om vage redenen afgewezen. Dat gebeurde ook als hij zich een enkele keer persoonlijk mocht komen presenteren. Hij wilde echt graag werken en kon het geld destijds goed gebruiken. Hij besloot om het via uitzendbureaus te proberen ook daar niet meteen succes. Via via kwam hij bij mij terecht, destijds was ik vestigingsmanager bij een grote uitzendorganisatie. Ik wist alles van de arbeidsmarktdiscriminatie die er gaande was in de stad. Zowel vanuit werkgevers die zonder blikken of blozen zeiden:,, Ik hoef geen kandidaten met een Noord Afrikaanse achternaam” of ,,Doe maar gewoon lekker Hollandse jongens.” Maar ook zeker van de kandidaten die zich inschreven die vaak ten einde raad waren omdat ze nergens een kans kregen. Zij zag het als een noodzaak en uitdaging om juist die jongeren te begeleiden naar een plek op de arbeidsmarkt en het gesprek aan te gaan met werkgevers en de jongeren die binnen kwamen voor een job. Dat gold ook voor Amine. Ik zag een supergemotiveerde jonge man, die slim was, verzorgd en een mega vlotte babbel had. Ik stelde hem voor als accountmanager bij een organisatie die in rechtsbijstand deed. Amine greep die kans met beide handen aan.

Vanaf dat moment bleef hij maar stijgen op de arbeidsmarkt! Hij bleef lang in de commerciële sector werken en begon uiteindelijk zijn eigen marketing en communicatie bureau. Daarnaast ronde hij twee HBO studies af, Rechten en Economie. Verder timmert hij als Sauvage aan de weg met muziek. Het gebeurt, 10 jaar later, helaas nog te vaak dat jongeren niet gezien worden voor hun talenten en mogelijkheden en bij voorbaat worden afgewezen. Met name jongeren met een bi-culturele achtergrond ervaren dat vaak. Recent kwamen Amine en ik elkaar weer tegen via Social Media. Ze spraken over hoe ze samen positieve beeldvorming van en over jongeren konden stimuleren en (arbeidsmarkt)discriminatie tegen konden gaan. En daarnaast over hoe we konden zorgen dat groepen mensen die elkaar normaal gesproken niet zo snel zouden ontmoeten konden verbinden om zo de angst van en vooroordelen over het onbekende weg te nemen. Die gedeelde wens voor de samenleving maakte dat ze met veel passie de Stichting en het platform Team Liefde oprichtte. Een platform waarop mensen dmv het dragen van een sweater uitdragen dat ze staan voor een inclusieve samenleving en waarop ze andere mensen aan kunnen haken die voor hetzelfde staan. Team Liefde heeft geen winstoogmerk met het geld dat we verdienen met de team liefde sweaters en t-shirts organiseren we evenementen die altijd in het teken van Inclusie staan.

Club inclusief powered by Erasmus+

You only regret the changes you didn’t take!
Mohammed Jâouna en ik werden gevraagd of wij met CHANGEMAKERZ en Rebel with a Cause mee wilden doen aan een internationaal project. We werden gevraagd omdat we veel met jongeren werken en sport inzetten bij het ontwikkelen van jongeren. We besloten het te doen en een team samen te stellen van mensen die inclusie hoog in het vaandel dragen en creativiteit, sport en spel inzetten om sociale inclusie te bevorderen. Stuk voor stuk CHANGEMAKERZ!

We noemen ons team Club Inclusief. De leden stellen we binnenkort aan je voor. Afgelopen week vertrokken we naar Helsinki voor het internationale uitwisselingsproject ICY (Intercultural Competence for Youth workers) dat werd geïnitieerd door onze partner in Finland (YMCA Helsinki) en gefinancierd door Erasmus Plus +. Erasmus+ is een subsidieprogramma van de Europese Unie voor onderwijs, training, jeugd en sport. Het biedt mensen van alle leeftijden de kans om kennis en ervaring op te doen of om die te delen bij organisaties en instellingen in verschillende landen. Erasmus+ richt zich op alle onderwijssectoren en de jongerensector. ICY is een project waarbij we met 4 landen, Finland, Spanje, België en Nederland ruim een jaar lang met elkaar kennis en ervaring uit gaan wisselen waarbij sport en spel worden ingezet als middel om sociale inclusie te bevorderen. Daarnaast wordt bij alles gekeken of kennis, vaardigheden en houding in balans zijn bij de interventies die worden gedaan. Verder zullen de teamleden elkaars land bezoeken en elkaar schaduwen als zij hun werk uitvoeren. Super tof en waardevol en met als doel dat ieder land the best practices met elkaar deelt en iedereen gaande weg elkaars interventies in kan zetten bij het bedienen van zijn en haar eigen doelgroepen.

Kerst: OPEN HUIS

Vrijwilliger op Eerste Kerstdag

Sinds 2013 ben ik op eerste kerstdag vrijwilliger in de Dominicus kerk in Amsterdam. Iedereen is dan welkom. Ik bedien de gasten in de banken. Jong, oud, thuisloos, eenzaam of juist de drukte ontvlucht, gelovig, welk geloof dan ook of ongelovig. Ieder jaar zijn de deuren van de Dominicus geopend voor iedereen die dit winterse feest gezamenlijk wil vieren en die wil verbinden, ontmoeten, verstillen, vreugde wil ervaren en wil bezinnen. Wil je het ”echte” kerstgevoel ervaren zorg dan dat je erbij bent!

Contact

  06-22316869

  bibadejongh@hotmail.com

 

Volg ons

Rebel with a Cause Trainingen