BOSSgirls
BOSSgirls 1
Project BOSSgirls
Doelgroep: meiden van 15 – 25
augustus – september 2017
BOSSgirls 2
Project BOSSgirls
Doelgroep: meiden van 15 – 25
april – mei 2018
BOSSgirls 3
Project BOSSgirls
Doelgroep: meiden van 15 – 25
november – december 2018
Eindbazen
Impressie BOSS Girls Groep 3
Amine Elghasyry was 10 jaar geleden op zoek naar een baan. Hij was toen net 19 en had al veel verantwoordelijkheden. Hij was al even op zoek naar werk maar het wilde niet lukken. Hij reageerde vaak op vacatures maar er werd dan gevraagd eerst zijn CV te mailen. Dat deed hij maar hij werd vaak om vage redenen afgewezen. Dat gebeurde ook als hij zich een enkele keer persoonlijk mocht komen presenteren. Hij wilde echt graag werken en kon het geld destijds goed gebruiken. Hij besloot om het via uitzendbureaus te proberen ook daar niet meteen succes. Via via kwam hij bij mij terecht, destijds was ik vestigingsmanager bij een grote uitzendorganisatie. Ik wist alles van de arbeidsmarktdiscriminatie die er gaande was in de stad. Zowel vanuit werkgevers die zonder blikken of blozen zeiden:,, Ik hoef geen kandidaten met een Noord Afrikaanse achternaam” of ,,Doe maar gewoon lekker Hollandse jongens.” Maar ook zeker van de kandidaten die zich inschreven die vaak ten einde raad waren omdat ze nergens een kans kregen. Zij zag het als een noodzaak en uitdaging om juist die jongeren te begeleiden naar een plek op de arbeidsmarkt en het gesprek aan te gaan met werkgevers en de jongeren die binnen kwamen voor een job. Dat gold ook voor Amine. Ik zag een supergemotiveerde jonge man, die slim was, verzorgd en een mega vlotte babbel had. Ik stelde hem voor als accountmanager bij een organisatie die in rechtsbijstand deed. Amine greep die kans met beide handen aan.
Vanaf dat moment bleef hij maar stijgen op de arbeidsmarkt! Hij bleef lang in de commerciële sector werken en begon uiteindelijk zijn eigen marketing en communicatie bureau. Daarnaast ronde hij twee HBO studies af, Rechten en Economie. Verder timmert hij als Sauvage aan de weg met muziek. Het gebeurt, 10 jaar later, helaas nog te vaak dat jongeren niet gezien worden voor hun talenten en mogelijkheden en bij voorbaat worden afgewezen. Met name jongeren met een bi-culturele achtergrond ervaren dat vaak. Recent kwamen Amine en ik elkaar weer tegen via Social Media. Ze spraken over hoe ze samen positieve beeldvorming van en over jongeren konden stimuleren en (arbeidsmarkt)discriminatie tegen konden gaan. En daarnaast over hoe we konden zorgen dat groepen mensen die elkaar normaal gesproken niet zo snel zouden ontmoeten konden verbinden om zo de angst van en vooroordelen over het onbekende weg te nemen. Die gedeelde wens voor de samenleving maakte dat ze met veel passie de Stichting en het platform Team Liefde oprichtte. Een platform waarop mensen dmv het dragen van een sweater uitdragen dat ze staan voor een inclusieve samenleving en waarop ze andere mensen aan kunnen haken die voor hetzelfde staan. Team Liefde heeft geen winstoogmerk met het geld dat we verdienen met de team liefde sweaters en t-shirts organiseren we evenementen die altijd in het teken van Inclusie staan.
Club inclusief powered by Erasmus+
You only regret the changes you didn’t take!
Mohammed Jâouna en ik werden gevraagd of wij met CHANGEMAKERZ en Rebel with a Cause mee wilden doen aan een internationaal project. We werden gevraagd omdat we veel met jongeren werken en sport inzetten bij het ontwikkelen van jongeren. We besloten het te doen en een team samen te stellen van mensen die inclusie hoog in het vaandel dragen en creativiteit, sport en spel inzetten om sociale inclusie te bevorderen. Stuk voor stuk CHANGEMAKERZ!
We noemen ons team Club Inclusief. De leden stellen we binnenkort aan je voor. Afgelopen week vertrokken we naar Helsinki voor het internationale uitwisselingsproject ICY (Intercultural Competence for Youth workers) dat werd geïnitieerd door onze partner in Finland (YMCA Helsinki) en gefinancierd door Erasmus Plus +. Erasmus+ is een subsidieprogramma van de Europese Unie voor onderwijs, training, jeugd en sport. Het biedt mensen van alle leeftijden de kans om kennis en ervaring op te doen of om die te delen bij organisaties en instellingen in verschillende landen. Erasmus+ richt zich op alle onderwijssectoren en de jongerensector. ICY is een project waarbij we met 4 landen, Finland, Spanje, België en Nederland ruim een jaar lang met elkaar kennis en ervaring uit gaan wisselen waarbij sport en spel worden ingezet als middel om sociale inclusie te bevorderen. Daarnaast wordt bij alles gekeken of kennis, vaardigheden en houding in balans zijn bij de interventies die worden gedaan. Verder zullen de teamleden elkaars land bezoeken en elkaar schaduwen als zij hun werk uitvoeren. Super tof en waardevol en met als doel dat ieder land the best practices met elkaar deelt en iedereen gaande weg elkaars interventies in kan zetten bij het bedienen van zijn en haar eigen doelgroepen.
Kerst: OPEN HUIS
Vrijwilliger op Eerste Kerstdag
Sinds 2013 ben ik op eerste kerstdag vrijwilliger in de Dominicus kerk in Amsterdam. Iedereen is dan welkom. Ik bedien de gasten in de banken. Jong, oud, thuisloos, eenzaam of juist de drukte ontvlucht, gelovig, welk geloof dan ook of ongelovig. Ieder jaar zijn de deuren van de Dominicus geopend voor iedereen die dit winterse feest gezamenlijk wil vieren en die wil verbinden, ontmoeten, verstillen, vreugde wil ervaren en wil bezinnen. Wil je het ”echte” kerstgevoel ervaren zorg dan dat je erbij bent!