Biba de Jongh

Biba de Jongh

Founder

 Over Rebel with a Cause

Rebel with a Cause is 1 januari 2015 van start gegaan. Het bedrijf is opgericht door Biba de Jongh. Zij had inmiddels ruim 20 jaar werkervaring in het bedrijfsleven en daarnaast gaf zij vrijwillig trainingen aan kwetsbaar bestempelde doelgroepen zoals jongeren en ex-verslaafden. Het trainen vond ze geweldig en het gaf haar veel energie en voldoening. Het contact met mensen, getuigen zijn van hun ontwikkeling en het zichtbare effect dat dat op mensen heeft ervaarde ze iedere keer weer als een cadeautje. Ze ontwikkelde andere trainingen dan ze uit het bedrijfsleven gewend was en door ver weg te blijven bij saaie PowerPoint presentaties maar voortdurend actief bezig te zijn met hoe ze haar doelgroep kon bereiken. Daardoor ontstond er keer op keer een geweldige wisselwerking tussen haar en de deelnemers. De euforie die dat iedere keer bij haar teweeg bracht maakte dat ze in oktober 2014 besloot haar baan op te zeggen als regiomanager en voor zichzelf te beginnen.

 Inmiddels traint Rebel with a Cause van bajes tot boardroom en bestaan we uit een heel team van trainers. We bedienen bedrijven, gemeenten, scholen en jeugdinstellingen. Het trainingsaanbod is zeer divers. Uiteraard leveren we op maat gemaakte dienstverlening gebaseerd op de wensen van onze opdrachtgevers. Onze trainingen zijn avontuurlijk, uitdagend, innovatief en gebaseerd op de meeste recente kennis over het specifieke onderwerp waar we de training over ontwikkelen. We bieden een veilige sfeer waarin deelnemers het aandurven om een kijkje buiten hun comfortzone te nemen. Uiteraard zorgen we ervoor dat de deelnemers het geleerde direct toe kunnen passen in de praktijk. De leeromgeving is altijd verrassend en de catering passend en tiptop verzorgd. We evalueren met de deelnemers na afloop en koppelen de uitkomst van de evaluaties terug aan de opdrachtgever. Indien gewenst kunnen we het effect van de trainingen voor onze opdrachtgevers meetbaar en inzichtelijk maken.

 Als bovenstaande u nog niet avontuurlijk genoeg is kunt u eens een nadenken over onze fysieke leren door boksen trainingen. In samenwerking met Lucas Defares van Boksz bieden wij unieke trainingen aan waarbij we boksen inzetten als middel om medewerkers te ontwikkelen in het onderwerp waarin u wenst dat zij getraind worden. U kunt dan denken aan onderwerpen als, (persoonlijk) leiderschap, communicatie, de waarden van uw bedrijf leren uitdragen, omgaan met agressie en sales. Maar daag ons vooral uit als het onderwerp waar u uw medewerkers in wilt ontwikkelen er niet bij staat dan komen we hier graag met u over sparren.

 Kijk vooral even verder op onze site naar de opdrachtgevers die u voor zijn gegaan, hun ervaringen met onze trainingen en ons trainingsaanbod.

 Wij verwelkomen u en uw medewerkers graag om te REBEL-leren!

Trainers

Lucas Defares

Ik ben Lucas Defares, ik ben ooit begonnen als straathoekwerker. Tot dat ik fulltime trainer werd heb naast mijn trainerswerkzaamheden ook nog gewerkt in de gesloten jeugdzorg, als docent binnen het hoger-onderwijs en als gezinscoach. Mijn expertise is leren door boksen. Ik kan boksen verbinden aan eindeloos veel thema’s en het is geschikt voor alle mogelijke doelgroepen. Daarnaast geef ik training in teambuilding, persoonlijke-ontwikkeling en interculturele communicatie. Ik train graag voor Rebel with a Cause trainingen omdat Rebel voorop loopt als het gaat over diversiteit en vernieuwende en ervaringsgerichte trainingen binnen zowel non-profit als de corporate organisaties.

Nora Abdouni

Mijn naam is Nora el Abdouni. Ik ben sociaal werker, trainer en adviseur. Ik ben een biculturele vrouw die tegen de stroom in durft te gaan en altijd inspeelt op maatschappelijke vraagstukken en spanningen die ontstaan in onze samenleving. Met mijn expertise richt ik mij op onderwerpen als identiteit, seksualiteit, (vrouwen-)emancipatie, polarisatie, leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en inclusie. Ik train graag voor Rebel omdat onze gemene deler is dat we graag bottum-up werken en laagdrempelig verbinden als de sleutel voor succes zien. Daarnaast staan mensen leren wisselen van perspectief en verbinding voorop in alles wat we doen.

Mohammed Jaouna

Mijn naam is Mohammed Jâouna mijn motto is dat leren deuren opent!  De afgelopen 15 jaar heb ik met enorm veel bevlogenheid en nieuwsgierigheid gewerkt als met jongeren als docent  in het onderwijs. Naast doceren en coachen is trainen een van mijn grote passies. Ik deel graag mijn expertise die ik zelf in de afgelopen jaren heb opgedaan met anderen professionals en de doelgroepen die ik heb mogen trainen. Mijn favoriete thema’s zijn (persoonlijk) leiderschap, didactiek en inclusie. Dit is tegelijk ook de rede waarom ik graag met Rebel with a Cause samenwerk. We bundelen onze krachten om leren leuk en effectief te maken.

Remco van der Raad

Mijn naam is Remco van der Raad. Ik ben een energieke trainer die zich voornamelijk richt op commerciële trainingen en trainingen die gaan over persoonlijk leiderschap. Naast reguliere trainingen gebruik ik regelmatig voetbal als middel om teams gezamenlijke hindernissen te helpen overwinnen. Ik train graag voor Rebel omdat het een bureau is waar iedereen met dezelfde passie en energie het trainersvak uitoefent. Bovendien kenmerkt Rebel zich door het feit dat de lat iedere dag weer een stukje hoger wordt gelegd om keer op keer met elkaar het beste resultaat te realiseren.

Laura Polder

Mijn naam is Laura Polder. Ik ben MBO docent en sociaal ondernemer. Mijn specialisatie is het ontwikkelen van jongeren tussen de 16 en 24 jaar in met name de grote steden. Ik train graag voor Rebel with a Cause omdat ze staan voor echtheid, diversiteit en maatwerk. Hoe de trainingen worden samengesteld heb ik nog nooit ergens anders gezien. Rebel with a Cause is een club die haar naam eer aan doet met professionele en bijzondere collega’s met humor en een groot waardevol sociaal netwerk.

Soufiane Moussouli

Mijn naam is Soufiane Moussouli. Tien jaar geleden begon ik met acteerlessen bij De Gasten. Een theatergroep voor jongeren en door jongeren gespeeld. Inmiddels heb ik mijn bachelor als Social Worker, solo voorstellingen gemaakt, theaterles gegeven op verschillende scholen en heb ik mij gespecialiseerd in het trainen van het vertellen van een verhaal, oftewel Storytelling. Door de jarenlange ervaring als theatermaker en mij kennis heb opgedaan in een ander theatervorm, storytelling, heb ik mij weten te specialiseren in het geven van Storytelling trainingen.
Voor een paar jaar heb ik samen met andere professionals voor verschillende doelgroepen in verschillende landen trainingen gegeven in het vertellen van jouw eigen verhaal. Hierdoor heb ik een methode gecreëerd waarin, bewustwording van hoe jij een krachtig verhaal kunt vertellen, de rode draad is. Door deze bewustwording kan jij nieuwe inzichten krijgen in jou verborgen krachten als individu. Daarom train ik graag voor Rebel with a cause trainingen, omdat zij de kracht van de individu op 1 hebben staan.

Minke Weenink

Ik ben Minke. Enthousiast, vol energie, luisterend, coachend, met een scherp observatievermogen en met veel humor is hoe je mij herkent als trainer. Ik werk al meer dan 11 jaar als trainer bij commerciële organisaties. Dagelijks mag ik mij bezighouden met leren en ontwikkelen. Hoe tof is dat! Mijn thema’s zijn communicatie, verhoging salesresultaten, klantbeleving en klanttevredenheid, persoonlijke- en teamontwikkeling. Verder kan ik goed tekenen en trainingsmateriaal derhalve op een unieke manier visueel maken. De rebelse manier waarop Rebel with a Cause haar trainingen ontwikkeld daar sluit ik mij graag bij aan!

Eva de Jongh

Ik ben Eva de Jongh. Mijn expertise is zowel fysiek als mentaal ontwikkelen van jongeren in de leeftijd van 5 tot 25. Ik ben 12 jaar dansdocent geweest en heb gezien wat dansen bij kan dragen aan het zelfvertrouwen en zelfbeeld van jongeren. Jongeren ondersteunen in het bewust worden van hun talenten en kwaliteiten vond ik zo gaaf dat ik mij heb laten omscholen tot Jongerencoach. Mijn doel is om jongeren inzicht te geven in hun oneindige mogelijkheden, ze een vertrouwen te geven in een rooskleurige toekomst en ze zelfredzaam maken.

Loulou van de Kasteele

Ik ben Loulou, een jonge professional, pedagoog, soocial worker, en ex-topsporter die graag bruggen bouwt tussen werelden. Ik vind ik het belangrijk om mensen te laten leren door dingen te ervaren. Daarom train ik graag voor Rebel, omdat ik geloof in de extra belevingen die Biba in al haar trainingen verwerkt. Ik draag graag bij met mijn ervaring in loopbaanbegeleiding, intercultureel werken, ontwikkeling van adolescenten in sociale en werknemersvaardigheden en ervaringsleren.

Missie

Rebel with a Cause trainingen heeft als missie om uitdagende, avontuurlijk, onderscheidende en impactvolle trainingen aan te bieden aan iedereen die zicht wilt ontwikkelen om een betere versie van zichzelf te worden als mens en professional.

 We geloven in mensen laten ervaren wat het oplevert om echt te kunnen wisselen van perspectief met die ‘’vreemde’’ ander, je klant, je samenwerkingspartner, je collega, familie en wellicht je eigen partner. Ook willen we mensen leren hoe je persoonlijke groei maar ook groei voor je bedrijf realiseert door je netwerk uit te breiden met mensen die anders zijn dan jij of de mensen waar je je al jaren mee omgeeft. Mensen van een andere leeftijd, een culturele en etnische achtergrond, sexuele geaardheid en mensen uit een andere sociale klasse. Verbinden van mensen, oprechte aandacht voor elkaar hebben en het delen van elkaars verhalen leidt in onze visie tot een samenleving waar de kracht en schoonheid van een diverse en inclusieve samenleving inzichtelijk wordt en we samen leren om bergen te verzetten.

 Wij vinden vanzelfsprekend dat je als bedrijf naast je core business ook je sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Wij ontwikkelen aansprekende projecten voor kwetsbaar bestempelde doelgroepen zoals jongeren, daklozen en statushouders oftewel nieuwe landgenoten. Onze ervaring is dat deze doelgroepen vaak helemaal niet zo kwetsbaar zijn maar juist enorm krachtig. Deelnemers die aan deze projecten mee doen  bevinden zich vaak wel in een kwetsbare fase in hun leven. Dat is de reden dat we met liefde op maat gemaakte projecten faciliteren die een positieve ontwikkeling kunnen bieden in zo’n kwetsbare fase. Wij bieden de deelnemers coaches aan, brengen ze in contact met aansprekende rolmodellen waarin de deelnemers zich herkennen en mee kunnen identificeren en er zijn andere deelnemers die op dat moment in hun leven ook wat hobbels hebben te nemen. Afhankelijk van wat een ieder nodig heeft wordt er een aantal weken samen gewerkt aan de persoonlijke groei van iedere deelnemer, zelfredzaamheid en een positief perspectief op de toekomst.  

Visie

Wij geloven in REBELleren! Rebelleren is voor ons leren in een uitdagende maar veilige en inspirerende leeromgeving. Tijdens onze trainingen doe je buiten je eigen comfortzone nieuwe kennis op en leer je door te ervaren en voortdurend te wisselen van perspectief. We koppelen mentaal leren regelmatig aan fysiek leren en uiteraard slaan we in het leerproces kritisch reflecteren niet over. Rebel gelooft in duurzame trainingen waarin we een compleet trainingsaanbod aanbieden en het effect van onze trainingen meetbaar maken. Ons trainingsaanbod ontwikkelen we samen met specialisten die in hun vakgebied voorop lopen in de markt. We willen onze deelnemers graag een geweldige ervaring bieden die ze niet snel vergeten, direct kunnen toepassen in de praktijk en die hun blik op de wereld verrijkt. Het REBELleren is geslaagd als de deelnemer en opdrachtgever ervan overtuigd zijn dat je na onze trainingen een betere versie van jezelf bent geworden als mens en professional.  

Contact

  06-22316869

  bibadejongh@hotmail.com

 

Volg ons

Rebel with a Cause Trainingen